MediaWatch

Kulturminister blander sig i sag om hjemsendt DR-vært

Anklagerne mod en hjemsendt vært hos DR samt ledelsens håndteringen af sagen, har vakt bekymring hos kulturministeren, der opfordrer public service-koncernen til at kommunikere tydeligt, hvordan sexisme-sager vil blive håndteret fremover.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efter flere vidnesbyrd om krænkende adfærd fra en DR-vært, som Berlingske søndag har afdækket, kommenterer kulturminister Joy Mogensen (S) sagen, som hun opfatter som "særdeles bekymrende". Det skriver DR.

"Ledelsen og bestyrelsen i DR står med et meget stort ansvar, når det handler om at sikre ordentlige arbejdsforhold på Danmarks største public serviceinstitution. Sexisme og grænseoverskridende adfærd hører ingen steder hjemme, og det er vigtigt med tydelig kommunikation fra DR om, hvordan man fremadrettet vil håndtere sådanne sager," skriver Joy Mogensen i en skriftlig kommentar til DR.

Udmeldingen fra ministeren kommer, efter at ledelsen i DR erkendte, at sagen om den hjemsendte DR-vært ikke var blevet håndteret godt nok.

Også andre politikere har fokus på DR's håndtering. Enhedslistens medieordfører Søren Søndergaard har igennem Kulturudvalget bedt kulturminister Joy Mogensen om at få DR til at uddybe,"hvordan de fremover vil gøre mere for at opspore og stoppe ansatte, som krænker andre ansatte eller personer udenfor DR".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere