MediaWatch

P1 Debat låner Qvortrup som vært efter sexisme-sag

P1 har lånt B.T.'s politiske redaktør, der skal styre tirsdagens udgave af P1 Debat, efter, at kanalen har erklæret sig inhabil i forhold til at dække en sag om krænkende adfærd fra en DR-vært.

Foto: Tidsvilde Stine/Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix

P1 har hentet ekstern hjælp i skikkelse af B.T.s politiske redaktør, Henrik Qvotrup, til tirsdagens udgave af P1 Debat, der skal diskutere den omtalte sag om en nu hjemsendt DR-vært, som gennem en længere periode har udvist krænkende adfærd. Det skriver Politiken.

Det sker efter, at radiokanalen har erklæret sig inhabil i sagen, der søndag blev afdækket af Berlingske, lød det fra redaktionschef for P1 og Debat, Jakob Sloma Damsholt, til DR.

"Vi synes, at det er en vigtig sag at dække, men vi kan ikke selv dække den, fordi vi er inhabile, da det er en vært, der kommer fra den afdeling. Derfor har vi bedt en god, kritisk journalist om at klare det for os," siger han.

DR's ledelse beklagede søndag for håndteringen af sagen, som ledelsen ifølge Berlingske havde haft delvist kendskab til længe før, at sagen fik konsekvenser.

Historierne om DR-værten er kommet frem i kølvandet på en række krænkelsessager i DR. Først fortalte tv-værten Sofie Linde til årets udgave af Zulu Comedy Galla. Senere berettede radioværten på P3, Maria Fantino, om krænkende oplevelser fra sin tid i mediehuset.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs