MediaWatch

Loud-partnere stiller sig kritiske over for politisk bedømmelse af indholdet

En række medieordførere fremførte på et samråd i sidste uge kritik af indholdet på Radio Loud. Men det er ikke rimeligt at give radioen karakter efter så kort tid, lyder det fra Nationalmuseet, Vega og Enigma, der er blandt radioens kulturpartnere. 

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Det skulle alene have handlet om processen, der afgjorde efterårets DAB-udbud til fordel for Radio Loud frem for Radio24syv og DK4 Radio. Men sidste uges samråd om forløbet kom også til at handle om en kritik af Radio Louds indhold, og det vækker undren hos tre af Louds kulturpartnere, skriver Berlingske.

"Jeg synes, at man politisk bedømmer kvaliteten af indholdet på et meget tidligt tidspunkt, og det kan bekymre mig. Jeg er helt sikker på, at det indtryk, man får, kommer til at ændre sig i den kommende tid, for der er så mange kvaliteter i projektet," siger Jacob Frische, chef for Nationalmuseets Mediehus, der er en af Radio Louds programpartnere, til Berlingske.

Også Jane Sandberg, direktør for Enigma – Museum for post, tele og kommunikation, tager afstand fra den tidlige karaktergivning af radioen, der gik i luften 1. april, mens Steen Jørgensen, direktør for Vega, kalder det "uhørt", at kulturminister Joy Mogensen (S) på samrådet gik ind og udtalte sig "på indholdsniveau".

På samrådet sagde kulturministeren bl.a., at hun havde svært ved at se, hvordan kanalen levede op til det lovede i ansøgningen. Samtidig fremførte Morten Messerschmidt (DF), medlem af Folketingets Kulturudvalg, en række kritikpunkter af radioens indhold og drift, som Radio Louds formand, Martin Brandt Larsen, efterfølgende tilbageviste som fejlagtige og misforståelser.

Det mediepolitiske træf onsdag i sidste uge var anden del af et samråd, som blev indledt i marts, og hvor særligt Radio- og tv-nævnets afgørelse af DAB-udbuddet var i fokus. Samrådet var indkaldt af medie- og kulturordførere fra De Radikale, Konservative, Venstre, Dansk Folkepari, Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

Radio Loud vandt udbuddet af DAB-sendetilladelsen i oktober sidste år og gik i luften 1. april i år.

Loud-formand kalder Messerschmidts kritik for fejlagtig og præget af misforståelser 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs