MediaWatch

Publicist-formand: DAB-sag vidner om at politikere skal holde fingrene væk

Politikerne har gjort medierne til en kampplads, hvilket har været medvirkende faktorer i både DR-besparelser og kritiseret DAB-forløb, lyder kritikken fra formand for Publicistklubben, Reimer Bo Christensen.

Jens Dresling/Polfoto
Foto: /ritzau/Jens Dresling

Det seneste halve års diskussion om tildelingen af den nye DAB-kanal til Loud frem for Radio24syv - efter måneder med debat om DR-besparelser - sætter streg under, at politikerne skal holde "deres pilfingre" fra mediedriften, lyder det fra formand for Publicistklubben, Reimer Bo Christensen, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Her retter han kritik mod politikerne for at slås om om de danske mediestationer, hvilket har resulteret i både det uskønne forløb om DAB-udbuddet, der stadig bliver diskuteret, samt beskæring af DR og nu ønsker om opgør med Radio- og tv-nævnet, der afgjorde DAB-udbuddet.

"Politikerne skal ud af detailbeslutningerne i mediepolitikken. Men så sammensæt gerne råd og nævn med nogle mennesker med indsigt, publicistisk erfaring og musik i kroppen. Mediepolitik og publicisme kan ikke måles og vejes som en omfartsvej ved Mariager," skriver han.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere