Radiostationer får kritik for at mangle kvinder på playlisterne

De 10 mest spillede danske artister i radioen er mænd. Det udløser kritik fra branchen, men ifølge radioselskabet Bauer, handler det om udbud og efterspørgsel. DR's radiochef medgiver, at public service-stationen har medansvar for at sikre diversitet.
Gustav Lützhøft, radiochef, DR. | Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Gustav Lützhøft, radiochef, DR. | Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

De mest spillede danske artister i radioen er mænd, og sådan har det været i flere år ifølge Gramex' opgørelser. Samtlige artister på top ti i Danmark er således mænd. Det får nu kritik fra flere kvindelige kunstnere, der mener, at bl.a. radiostationerne glemmer ligestillingen i musikken, skriver Berlingske.

Det kommercielle radioselskab Bauer Media er enig i, at der "åbenlyst" er mangler, når listen ser ud, som den gør, lyder det fra indholdschef Tobias Nielsen. Men han pointerer, at det kun er danske kvindelige artister, der er en mangelvare på Bauers playlister, tælles udenlandske kunstere med, er billedet et andet - så er der lige så mange udenlandske kvindelige som mandlige artister i æteren.

"Og det er et ansvar for hele musikbranchen. Men når Lukas Graham, Mads Langer og Rasmus Seebach ligger på listen, så er det, fordi vi har vurderet, at deres numre havde et større potentiale," siger han til Berlingske og tilføjer, at fordi Bauer er kommercielt drevet, vil der på radiokanalerne blive spillet den musik, folk lytter til.

DR er til gengæld ikke et kommercielt foretagende, og her lyder det fra radiochef Gustav Lützhøft, at der blandt de ti mest spillede danske artister på P3 er fire kvinder. Han erkender dog også, at skævvridningen på de danske radioplaylister er et strukturelt problem, som Danmarks Radio også har et ansvar for at løse, og at DR bør være med til at løfte diversiteten.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også