MediaWatch

Radiostationer får kritik for at mangle kvinder på playlisterne

De 10 mest spillede danske artister i radioen er mænd. Det udløser kritik fra branchen, men ifølge radioselskabet Bauer, handler det om udbud og efterspørgsel. DR's radiochef medgiver, at public service-stationen har medansvar for at sikre diversitet.

Gustav Lützhøft, radiochef, DR. | Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

De mest spillede danske artister i radioen er mænd, og sådan har det været i flere år ifølge Gramex' opgørelser. Samtlige artister på top ti i Danmark er således mænd. Det får nu kritik fra flere kvindelige kunstnere, der mener, at bl.a. radiostationerne glemmer ligestillingen i musikken, skriver Berlingske.

Det kommercielle radioselskab Bauer Media er enig i, at der "åbenlyst" er mangler, når listen ser ud, som den gør, lyder det fra indholdschef Tobias Nielsen. Men han pointerer, at det kun er danske kvindelige artister, der er en mangelvare på Bauers playlister, tælles udenlandske kunstere med, er billedet et andet - så er der lige så mange udenlandske kvindelige som mandlige artister i æteren.

"Og det er et ansvar for hele musikbranchen. Men når Lukas Graham, Mads Langer og Rasmus Seebach ligger på listen, så er det, fordi vi har vurderet, at deres numre havde et større potentiale," siger han til Berlingske og tilføjer, at fordi Bauer er kommercielt drevet, vil der på radiokanalerne blive spillet den musik, folk lytter til.

DR er til gengæld ikke et kommercielt foretagende, og her lyder det fra radiochef Gustav Lützhøft, at der blandt de ti mest spillede danske artister på P3 er fire kvinder. Han erkender dog også, at skævvridningen på de danske radioplaylister er et strukturelt problem, som Danmarks Radio også har et ansvar for at løse, og at DR bør være med til at løfte diversiteten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs