MediaWatch

Dansk Folkeparti vil stramme geografiske krav kort før udbud af 24syv-kanal

Kort før udbuddet af FM4, der i dag huser Radio24syv, vil Dansk Folkeparti "gerne sikre", at også hovedkvarteret kommer til at ligge i provinsen og ikke kun de 60 pct. af redaktionen, som kulturministeriet har lagt op til.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

60 pct. af redaktionen på Radio24syv - eller en ny aktør, der måtte vinde udbuddet på FM4-kanalen - skal befinde sig 110 km fra København. Sådan lyder kravene i udbudsmaterialet, regeringen har haft i høring. Men det er ikke godt nok, mener Dansk Folkeparti nu, skriver Politiken.

"Men vi er ikke sikre på, at 60 procent er nok, når man har taget administrationen ud af ligningen. Det er jo ikke helt uvæsentligt, hvor man har sin administration liggende. Vi vil gerne sikre, at hovedkvarteret kommer til at ligge i provinsen, så vi får denne her pluralisme eller diversitet i forhold til radiomediet, som vi har på tv-området," siger gruppeformand Peter Skaarup (DF) til Politiken.

I medieforliget, der blev indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti sidste år, fremgår det, at både administrationen og 50 pct. af de redaktionelle medarbejdere skal have deres daglige gang i provinsen. Men kravet om at flytte administrationen er formentlig i strid med EU-regler, har regeringen siden fundet ud af. Derfor er der nu tale om de 60 pct. af redaktionen i stedet.

Medieordfører Naser Khader (K) afviser overfor Politiken, at kravet til FM4-kanalen skal skærpes yderligere.

Forsinket udbud

Meldingen fra Dansk Folkeparti kommer i ellevte time op til udbuddet. I slutningen af december blev høringen om rammerne for kanalen skudt i gang, og i februar blev høringssvarene offentliggjort. Siden har branchen afventet det endelige udbudsmateriale. I december sagde kulturminister Mette Bock (LA) til MediaWatch, at hun forventede udbuddet i gang 1. marts.

"Det kan jo være, der er noget, der giver anledning til, at noget skal ændres. Så bliver der udstedt en bekendtgørelse i februar, og så offentliggør vi senest 1. marts udbudsmaterialet. Der er frist for ansøgninger i slutningen af april. Så skal Radio- og tv-nævnet behandle ansøgningerne. 1. november er vi så klar," siger Mette Bock, der ikke vil komme nærmere ind på sit ønske til, hvordan det endelige udbud skal se ud.

Mere fra MediaWatch

TV 2 Play runder 1 mio. abonnenter

TV 2 er nået et skridt nærmere sit 2025-mål om at nå 1,3 mio. abonnenter på streamingtjenesten TV 2 Play. Fokus hos den statsejede tv-station ligger i de kommende år på indholdsinvesteringer og digital udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs