MediaWatch

Coronakrisen giver højeste ledighed i kommunikationsbranchen i 15 år

Kommunikationsbranchen er hårdt ramt af corona, og ifølge tal fra Akademikerne er ledigheden på sit højeste i 15 år.

Tine Aurvig-Huggenberger, direktør for Kreativitet & Kommunikation. | Foto: PR/Kreativitet & Kommunikation

Ledigheden i kommunikationsbranchen er i lyset af coronakrisen steget til sit højeste niveau i 15 år, skriver Journalisten på baggrund af en opgørelse fra Akademikerne, der bygger på tal fra a-kassen AJKS.

Tallene viser, at bruttoledigheden i juni var på 8,5 pct., og det tal kan blive højere, når de statslige hjælpepakker udløber, siger Tine Aurvig-Huggenberger, direktør for bureauernes brancheorganisation, Kreativitet & Kommunikation, til fagbladet.

I begyndelsen af sommerferien nåede antallet af ledige hos AJKS et rekordhøjt antal med lige knap 3000 arbejdsløse i juli. Ledigheden steg efter flere afskedigelsesrunder på medie- og kommunikationsarbejdspladserne som følge af krisen kombineret med det højere antal dimittender, som forlader uddannelsesinstitutionerne i begyndelsen af sommeren.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs