MediaWatch

Lex.dk indrykker annonce med nødråb

Den Store Danske Encyklopædi på nettet og de tilhørende digitaliserede opslagsværker under Lex.dk lukker og slukker, hvis ikke politikerne bevilger et fast årligt millionbeløb fra 2022. Nu har selskabet bag med opbakning fra en række organisationer indrykket annoncer i landets største aviser i et sidste forsøg på at råbe politikerne op.

I 2018 fik forlagene bag Den Store Danske Encyklopædi og Trap Danmark bevilget de 23 mio. kr. på finansloven til at videreføre det digitale leksion, som Gyldendal året inden havde opgivet og lagt i graven, fordi det var for dyrt at drive videre og opdatere. | Foto: Tine Harden/Ritzau Scanpix

Foreningen bag det danske opslagsværk Lex.dk, der er den digitaliserede version af Den Store Danske Encyklopædi, Trap Danmark og en række andre værker, har siden september forsøgt at gøre opmærksom på, at portalen er lukningstruet, fordi den midlertidige statsstøtte er ved at være udtømt.

Nu har Lex.dk indrykket en helsides annonce i bl.a. Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske samt udsendt en pressemeddelelse med overskriften "Lex.dk lukker" i en sidste indsats for at råbe politikerne op og få dem til at afsætte en fast årlig bevilling på finansloven fra 2022. Ellers lukker portalen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs