MediaWatch

Den Store Danske lukker hvis ikke politikerne finder pengepungen frem

Den Store Danske Encyklopædis digitale eksistens går en brat afslutning i møde, hvis ikke der fra politisk kant bliver afsat en fast økonomisk bevilling til at holde opslagsværket i gang fra 2022. Allerede i september sker der afskedigelser, siger formand.

Den Store Danske Encyklopædi udkom i 20 bind i årene 1994-2001. I de efterfølgende år udkomsuppleringsbind. Opslagsværket blev første gangtilgængeligt på nettet i 2006. | Foto: Nanna Navntoft/Ritzau Scanpix

Hvis ikke politikerne på Christiansborg finder sammen om en fast økonomisk bevilling til at opdatere og drifte den digitaliserede version af opslagsværket Den Store Danske Encyklopædi, så løber pengekassen tør inden sommeren 2022, og den løbende opdatering af eksisterende artikler og tilføjelsen af ny information vil lukke ned. Det fortæller Joachim Malling, der er adm. direktør i G.E.C. Gads Fond og formand for Lex.dk.

Da Socialdemokratiet kom med sit udspil til næste års finanslov, var en ny bevilling til driften af encyklopædien på nettet ikke en del af udspillet. Den fireårige bevilling på samlet 23 mio. kr. står til at udløbe i 2022, men efter første kvartal bliver det småt med midlerne, fortæller Joachim Malling. Derfor er det nødvendigt, at politikerne bliver enige om at finde en ny pose penge allerede i år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs