MediaWatch

Endnu et digitalt opslagsværk er truet: Den Danske Ordbog mangler finansiering

En økonomisk lappeløsning forsvinder næste år og efterlader et rundt nul til driften af Den Danske Ordbog, der står bag ordnet.dk. Ligesom leksikonet Den Danske Encyklopædi bliver det svært at holde liv i opslagsværket, hvis ikke der fra politisk kant kommer en økonomisk håndsrækning snart, siger direktør.

Foto: Screenshot

Den Store Danske Encyklopædi - eller lex.dk på nettet - er ikke det eneste opslagsværk, der ser ud til at forvitre næste år, fordi den økonomiske bevilling fra staten forsvinder. Sådan ser situationen også ud for opslagsværket Den Danske Ordbog, der driver ordnet.dk. Det fortæller Karen Skovgaard-Petersen, direktør i Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, som står bag ordbogen.

"Som det ser ud nu, har vi ikke nok penge næste år. Og vi har slet ingen fra 2023, og så kan vi ikke opdatere ordbogen," siger Karen Skovgaard-Petersen med henvisning til, at selskabet af den tidligere VLAK-regering fik bevilget 1,5 mio. kr. på finansloven i 2021 og 2022.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs