MediaWatch

Endnu et digitalt opslagsværk er truet: Den Danske Ordbog mangler finansiering

En økonomisk lappeløsning forsvinder næste år og efterlader et rundt nul til driften af Den Danske Ordbog, der står bag ordnet.dk. Ligesom leksikonet Den Danske Encyklopædi bliver det svært at holde liv i opslagsværket, hvis ikke der fra politisk kant kommer en økonomisk håndsrækning snart, siger direktør.

Foto: Screenshot

Den Store Danske Encyklopædi - eller lex.dk på nettet - er ikke det eneste opslagsværk, der ser ud til at forvitre næste år, fordi den økonomiske bevilling fra staten forsvinder. Sådan ser situationen også ud for opslagsværket Den Danske Ordbog, der driver ordnet.dk. Det fortæller Karen Skovgaard-Petersen, direktør i Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, som står bag ordbogen.

"Som det ser ud nu, har vi ikke nok penge næste år. Og vi har slet ingen fra 2023, og så kan vi ikke opdatere ordbogen," siger Karen Skovgaard-Petersen med henvisning til, at selskabet af den tidligere VLAK-regering fik bevilget 1,5 mio. kr. på finansloven i 2021 og 2022.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs