MediaWatch

Politikens Forlag åbner nyt kapitel og bliver hovedejer af stort forlag i Norge

Det JP/Poltiken-ejede forlag lægger godt en fjerdedel til toplinjen med erhvervelsen af 70 pct. af Norges femtestørste forlagsgruppe, Kagge Forlag. Opkøbet skal give ny base for vækst og forretningsmæssig tyngde i et skandinavisk bogmarked, hvor konkurrenterne også har bredt sig.

Erling Kagge (th) beholder de resterende 30 pct. af ejerskabet i Kagge Forlag, mens Politikens Forlag anført af direktør Lene Juul (tv) sætter sig på majoriteten med 70 pct. ejerskab. | Foto: Celina Øier/Politikens Forlag

Politikens Forlag kan fredag sætte flueben ud for et mål om kunne kalde sig et skandinavisk forlag med ben i de tre lande Danmark, Sverige og nu Norge.

Det sker med opkøbet af 70 pct. af en af Norges større forlagsgrupper, Kagge Forlag, der rummer fagbogsforlaget af samme navn og J.M. Stenersens Forlag, der til sammen er Norges femtestørste forlagsgruppe med en omsætning på 135 mio. norske kroner, svarende til 100 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs