MediaWatch

Egmont indgår i top 50 af Danmarks største virksomheder

På Berlingskes liste over landets 1000 største virksomheder målt på omsætning støder man første gang på et medieselskab på plads nr. 48 med en omsætning på 11,47 mia. kr.

Egmonts topchef Steffen Kragh. | Foto: Bidstrup Stine/Ritzau/Ritzau Scanpix

Ejer af Nordisk Film, Story House Egmont og Lindhardt og Ringhof - for blot at nævne en brøkdel af koncernens datterselskaber - ligger relativt højt oppe på Berlingskes Guld 1000-liste, hvor Danmarks største virksomheder er rangeret efter omsætning.

Der er selvfølgelig tale om Egmont, som med en omsætning på 11,471 mia. kr. lige akkurat sniger sig ind i top 50 på listen, som A.P. Møller - Mærsk fortsat indtager topplaceringen på. Siden sidste år er Egmont faldet én enkelt plads ned på listen efter et omsætningsfald på 9 pct. fra 2019 til 2020.

Næste medieselskab er magasinhuset Aller, som kommer ind på en 123. plads med sin omsætning på 3,87 mia. kr. sidste år, mens TV 2 Danmark kommer ind på en plads 145 med en omsætning på 3,23 mia. kr. efterfulgt at JP/Politikens Hus, der ligger 12 pladser længere ned på listen med en omsætning på knap 3 mia. kr. sidste år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs