MediaWatch

Forlag må skyde hvid pind efter statsstøtte til at puste nyt liv i biblioteksindkøb - for nu

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil afvente udviklingen resten af året, inden hun beslutter, om der skal sættes ind med en ekstrabevilling, som branchen har ønsket, der skal erstatte tabet under de første måneder af coronakrisen.

Bibliotekernes indkøb af fysiske bøger er faldet med 7,8 mio. kr. fra marts til august sammenholdt med samme periode i 2019. | Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Mens indkøbet af digitiale lyd- og e-bøger på landets folkebiblioteker havde kronede dage under de første måneder af coronakrisen, hvor bibliotekerne måtte lukke dørene fysisk, faldt indkøbet af trykte bøger med millioner af kroner fra marts til maj.

Konkret faldt indkøbet af de trykte bøger med næsten en tredjedel, og det fik i sidste måned Danske Forlag, Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere til at rette henvendelse til kulturminister Joy Mogensen (S) med et ønske om, at politikerne laver en pulje på 7 mio. kr. på næste års finanslov for at booste indkøbet af trykte bøger og indhente noget af det tabte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs