MediaWatch

Forlag må skyde hvid pind efter statsstøtte til at puste nyt liv i biblioteksindkøb - for nu

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil afvente udviklingen resten af året, inden hun beslutter, om der skal sættes ind med en ekstrabevilling, som branchen har ønsket, der skal erstatte tabet under de første måneder af coronakrisen.

Bibliotekernes indkøb af fysiske bøger er faldet med 7,8 mio. kr. fra marts til august sammenholdt med samme periode i 2019. | Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Mens indkøbet af digitiale lyd- og e-bøger på landets folkebiblioteker havde kronede dage under de første måneder af coronakrisen, hvor bibliotekerne måtte lukke dørene fysisk, faldt indkøbet af trykte bøger med millioner af kroner fra marts til maj.

Konkret faldt indkøbet af de trykte bøger med næsten en tredjedel, og det fik i sidste måned Danske Forlag, Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere til at rette henvendelse til kulturminister Joy Mogensen (S) med et ønske om, at politikerne laver en pulje på 7 mio. kr. på næste års finanslov for at booste indkøbet af trykte bøger og indhente noget af det tabte.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs