MediaWatch

Den Danske Ordbog vil på finansloven for at sikre digital overlevelse

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, der står bag det store opslagsværk Den Danske Ordbog, ser ind i et 2021 med halveret støtte fra staten. Skal ordbogen i fremtiden opdateres, bør den få en fast bevilling på finansloven, lyder det fra udgiveren.

Opslagsværket Den Danske Ordbog håber, at politikerne vil sætte ordbogen på finansloven, så en fremtidig digital tilstedeværelse og opdatering kan blive sikret. | Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Opslagsværket Den Danske Ordbog går ind i et 2021, hvor udsigten lige nu er en økonomisk bundskraber og lavvande i driftsstøtten. Værket står til at blive drevet for 1,7 mio. kr., som Carlsbergfondet bidrager med. Det er næsten en halvering i forhold til det hidtidige støtteniveau, hvor Kulturministeriet også har bidraget med 1,5 mio. kr. - en bevilling, der imidlertid udløber i år.

Efter 2021 er de nuværende støtteordninger – også støtten fra Carlsbergfondet – helt udtømt, og det får nu Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, som udgiver opslagsværket, til at rette henvendelse til Kulturministeriet og bede minister Joy Mogensen (S) om at sikre en fast årlig bevilling på finansloven, hvis Den Danske Ordbog også i fremtiden skal opdateres.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

B.T. fyrer 11 medarbejdere

Som led i B.T.’s nedlægning af storbyredaktionerne og printavisen blev 14 redaktionelle medarbejdere varslet en afskedigelse. Tre af dem er nu omplaceret, fortæller ansv. chefredaktør Pernille Holbøll.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs