MediaWatch

Den Danske Ordbog vil på finansloven for at sikre digital overlevelse

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, der står bag det store opslagsværk Den Danske Ordbog, ser ind i et 2021 med halveret støtte fra staten. Skal ordbogen i fremtiden opdateres, bør den få en fast bevilling på finansloven, lyder det fra udgiveren.

Opslagsværket Den Danske Ordbog håber, at politikerne vil sætte ordbogen på finansloven, så en fremtidig digital tilstedeværelse og opdatering kan blive sikret. | Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Opslagsværket Den Danske Ordbog går ind i et 2021, hvor udsigten lige nu er en økonomisk bundskraber og lavvande i driftsstøtten. Værket står til at blive drevet for 1,7 mio. kr., som Carlsbergfondet bidrager med. Det er næsten en halvering i forhold til det hidtidige støtteniveau, hvor Kulturministeriet også har bidraget med 1,5 mio. kr. - en bevilling, der imidlertid udløber i år.

Efter 2021 er de nuværende støtteordninger – også støtten fra Carlsbergfondet – helt udtømt, og det får nu Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, som udgiver opslagsværket, til at rette henvendelse til Kulturministeriet og bede minister Joy Mogensen (S) om at sikre en fast årlig bevilling på finansloven, hvis Den Danske Ordbog også i fremtiden skal opdateres.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs