MediaWatch

Trods bevilling fra finansloven er økonomien bag Den Danske Ordbog stadig usikker

Direktør for Det danske sprog- og litteraturselskab efterlyser en langsigtet støtte til Den Danske Ordbog, der efter 2021 har udsigt til mere end en halvering af sit nuværende budget.

Foto: Screenshot

Bevillingen på 1,5 mio. kr. i 2021 og 2022 er et midlertidigt plaster til at holde budgettet sammen for opslagsværket Den Danske Ordbog, der også driver ordnet.dk. Sådan lyder det fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, der står bag ordbogen.

For allerede fra årsskiftet vil den anden halvdel af opslagsværkets finansiering løbe ud. Den har Carlsbergfondet stået for gennem de seneste år med en bevilling på 1,7 mio. årligt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

B.T. fyrer 11 medarbejdere

Som led i B.T.’s nedlægning af storbyredaktionerne og printavisen blev 14 redaktionelle medarbejdere varslet en afskedigelse. Tre af dem er nu omplaceret, fortæller ansv. chefredaktør Pernille Holbøll.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs