MediaWatch

Den Danske Ordbog får føjet 500 nye ord til

Opslagsværket er blevet opdateret med 500 nye ord, 40 nye betydninger og 56 nye faste udtryk. Crush og kontaktløs er blandt de nye ankomster.

Foto: Thomas Borberg/pxtb041105a13348.jpg

Den Danske Ordbog er fredag blevet opdateret med 500 nye ord. Det skriver Det Danske Sprog- og Litteraturselskab i en pressemeddelelse.

"Vi optager kun ord, som vi kan se og høre bliver brugt. Vi har adgang til en meget stor samling af ord, og den kan bruges til at undersøge, hvor meget ordene bliver brugt," siger Henrik Lorentzen, der er seniorredaktør ved Den Danske Ordbog.

Han er med til at vurdere, hvilke ord der skal optages. Blandt de nye ord i ordbogen er frostpizza, scoretrick, crush og kontaktløs.

Ud over de 500 nye ord er ordbogen også blevet opdateret med 40 nye betydninger og 56 nye faste udtryk, mens 488 allerede eksisterende opslagsord er blevet revideret.

Og især de nye betydninger er svære at registrere.

"De kommer ikke ind i vores it-program, fordi ordene er der i forvejen."

"Men vi holder jo ører og øjne åbne. Og endelig er der også det, at folk skriver til os, hvis de oplever nogle nye ord, og det gør de i høj grad," siger Henrik Lorentzen.

Eksempelvis har udtrykket "våd drøm" fået ny betydning. Det kan nu også dække over et meget stærkt ønske.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs