MediaWatch

Den Danske Ordbog får føjet 500 nye ord til

Opslagsværket er blevet opdateret med 500 nye ord, 40 nye betydninger og 56 nye faste udtryk. Crush og kontaktløs er blandt de nye ankomster.

Foto: Thomas Borberg/pxtb041105a13348.jpg

Den Danske Ordbog er fredag blevet opdateret med 500 nye ord. Det skriver Det Danske Sprog- og Litteraturselskab i en pressemeddelelse.

"Vi optager kun ord, som vi kan se og høre bliver brugt. Vi har adgang til en meget stor samling af ord, og den kan bruges til at undersøge, hvor meget ordene bliver brugt," siger Henrik Lorentzen, der er seniorredaktør ved Den Danske Ordbog.

Han er med til at vurdere, hvilke ord der skal optages. Blandt de nye ord i ordbogen er frostpizza, scoretrick, crush og kontaktløs.

Ud over de 500 nye ord er ordbogen også blevet opdateret med 40 nye betydninger og 56 nye faste udtryk, mens 488 allerede eksisterende opslagsord er blevet revideret.

Og især de nye betydninger er svære at registrere.

"De kommer ikke ind i vores it-program, fordi ordene er der i forvejen."

"Men vi holder jo ører og øjne åbne. Og endelig er der også det, at folk skriver til os, hvis de oplever nogle nye ord, og det gør de i høj grad," siger Henrik Lorentzen.

Eksempelvis har udtrykket "våd drøm" fået ny betydning. Det kan nu også dække over et meget stærkt ønske.

Mere fra MediaWatch

Top 20: OL-håndbold og sejlsport trak flest seere

TV 2's nye underholdningsprogram "Først og sidst" tabte sin førerposition fra forrige uge til en række OL-opgør, som skubbede andre formater ned af listen. OL stod for 12 af 20 udsendelser i Kantar Gallups liste over sidste uges 20 mest sete liveprogrammer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs