MediaWatch

Forlagsdirektør revser den danske bogmoms

Sammenlignet med vores nabolande er den danske bogmoms tårnhøj og med til at forvride konkurrencen for branchen, mener direktør for Arkitektens Forlag.

Foto: Ivan Riordan Boll/Politiken/Ritzau Scanpix

Regeringen bør med kulturminister Joy Mogensen (S) i spidsen stå for at sænke den danske bogmoms, der på 25. pct. ligger langt over bogmomsen i vores nabolande, skriver direktør for Arkitektens Forlag Kristoffer Lindhardt Weiss i et debatindlæg på Altinget Kultur.

"I verden omkring os anerkender politikerne, at bøger spiller en afgørende rolle i vores demokratier. Den høje danske bogmoms betyder, at bogpriserne i Danmark er unødvendigt høje og konkurrencen håbløst forvredet. I en globaliseret verden kan det være fatalt," skriver han og tilføjer, at coronakrisens udfordringer for boghandlere og forfattere er en god anledning til at sætte momsen markant ned.

I Sverige er bogmomsen på seks pct., i Norge og England er den nul pct, og i Tyskland er den syv pct.

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs