MediaWatch

Forlag modtager rekordstort antal manuskripter

Forlaget Modtryk stopper midlertidigt med at tage uopfordrede manuskripter ind, efter coronaåret har fået rekordmange danskere til at forsøge sig som forfatter og række ud til udgiveren. Tilsvarende melding lyder fra en bred kreds af forlag.

Foto: Uffe Frandsen/Ritzau Scanpix

Forlaget Modtryk er ved at drukne i manuskripter fra danskere, der i coronaåret 2020 har givet sig i kast med forfatterdrømmen og nu forsøger at få forlag til at antage deres udkast til en bog. Det skriver Politiken.

"Faktisk har vi lige nu valgt at stoppe midlertidigt for modtagelse af uopfordrede manuskripter, simpelthen fordi vi gerne vil give dem en ordentlig behandling, og det kan vi ikke honorere lige nu, hvor mængden bliver så massiv," fortæller redaktør Nanna Rørdam Knudsen fra Modtryk til avisen.

Hun tilføjer, at det er uhyre sjældent, de uopfordrede manuskripter går gennem nåleøjet, og personligt kan hun selv ikke komme på flere end tre til fire stykker gennem de seneste 10-12 år.

Også fra bl.a. Politikens Forlag, forlaget Alpha, Lindhardt og Ringhof, Turbine og Gyldendal lyder det, at de i øjeblikket modtager langt flere uopfordrede manuskripter end tidligere år.

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs