MediaWatch

Organisationer vil have pulje til bibliotekers indkøb af bøger på finansloven

Danske Forlag og to forfatterforeninger står bag fælles opråb til politikerne om at hive indkøb af trykte bøger ind i finanslovsforhandlingerne. Forslaget lyder, at der skal afsættes en pulje for at indhente noget af tabet, som coronakrisen udløste.

Bibliotekernes indkøb af trykte bøger faldt med omkring 30 pct. under coronakrisen. | Foto: Simon Fals/Ritzau Scanpix

Regeringen bør afsætte en pulje øremærket bibliotekernes indkøb af trykte bøger, efter coronakrisens tvangslukning af bibliotekerne i foråret har resulteret i, at indkøbet af trykte bøger er reduceret med næsten en tredjedel.

Sådan lyder opfordringen i en henvendelse til kulturminister Joy Mogensen (S), som Danske Forlag, Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere står bag. De mener, politikerne bør lave en pulje på 7 mio. kr. på næste års finanslov, som skal hjælpe med at booste indkøbet af de trykte bøger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs