MediaWatch

Britisk forfatter mister bestseller-placering: Købte 400 eksemplarer af sin egen bog

En britisk forfatter har forsøgt at komme højere op på bestsellerlisten ved at købe 400 eksemplarer af sin egen bog. Selskabet, der monitorerer bogsalget i England, opdagede overtrædelsen og har nu rettet listen.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Den britiske forfatter Mark Dawson mister sin placering på engelsk bestsellerlistes top 10, efter at man har opdaget, at han selv har købt 400 eksemplarer af sin egen bog "The Cleaner" for at nå en bedre placering på listen. Det skriver Politiken, der refererer The Guardian.

Afsløringen kom efter, at Mark Dawson forklarede i sin podcast "The Self Publishing Show", at han havde købt 400 eksemplarer af sin egen bog efter at have set, at den lå nummer 13 på The Sunday Times bestsellerliste. Han lagde dermed en ordre på sin egen bog hos en børnebogsbutik i den engelske by Salisbury på 3600 pund svarende til cirka 29.600 kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs