MediaWatch

Mangeårig forlagsdirektør træder tilbage: "Mange går for sent i gang med den slags"

Grundlægger og direktør for det aarhusianske forlag Turbine slipper i denne måned rorpinden og giver den videre til næste generation. Der sker på baggrund af en gammel aftale og en gennemgribende turnaround af forlagsforretningen.

Stifter og direktør i Aarhus-forlaget Turbine, Ulrik Skafte, kan i år fejre 15 års jubilæum - og trækker sig i samme ombæring tilbage. Ny generation i skikkelse af Jesper Tolstrup og Marie Brocks Larsen overtager forretningen. Fotografet på Århus Havn ved Turbine Forlagets kontor. | Foto: Christian Lykking/Ritzau Scanpix

Forlaget Turbine står over for et ledelsesskifte, når Ulrik T. Skafte, medstifter og direktør i Aarhus-forlaget, allerede i denne måned takker af som direktør. På posten bliver han afløst af ny direktør Jesper Tolstrup, der sammen med forlagschef Marie Brocks Larsen overtager ejerskab og daglig ledelse af forlaget, der netop har fejret 15 års jubilæum. Jesper Tolstrup bliver hovedejer med 60 pct. af aktierne, mens Marie Brocks Larsen sidder på 30 pct.

"Jeg er 62. Det er selvfølgelig lidt tidligt at gå i gang med et generationsskifte, men jeg synes, at mange erhvervsfolk for sent går i gang med den slags, for det er ikke noget, man kan gennemføre fra den ene dag til den anden. Det er noget, der skal planlægges i god tid. Især hvis det er medarbejdere, der overtager, fordi de ofte ikke har penge nok til at overtage med det samme. Så det var faktisk noget, vi aftalte for fire år siden," siger Ulrik Skafte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs