MediaWatch

Forlag åbner sin tredje bogcafé

Byens Forlag udvider med ny bogcafé i Aarhus. Caféerne fungerer som en ekstra indtjeningskilde, men også som forlagskontorer og som en alternativ form for markedsføring af bøgerne.

Byens Forlag i Istedgade på Vesterbro i København. Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Det lille selvstændige forlag Byens Forlag, der har hovedsæde på Vesterbro i København, har de seneste år knopskudt med bogcaféer i København og Vejle, og nu er turen kommet til Aarhus, som bliver hjemsted for forlagets tredje café. Men udover at lange kaffe over disken, tjener caféerne også som eneste kontor for forlæggerne. Det skriver Kulturmonitor.

"Vi synes, at traditionelle kontorer er lidt kedelige, så det her er et forsøg på at have anderledes forlagsværksteder, hvor vi samtidig viser os selv, vores univers og bøger frem. På den måde har bogcaféerne flere funktioner – både kontor, mødested, kaffebar og markedsføring af forlaget,” siger forlægger og ejer Thomas Aagaard Skovmand til Kulturmonitor med henvisning til, at det også tjener til at nedbringe selskabets udgifter til kontorpladser.

Forlaget blev etableret i 2008. Ifølge Thomas Aargaard Skovmand er begge eksisterende bogcaféer overskudsgivende, men det er stadig den traditionelle forlagsforretning, der bærer økonomien. Byens Forlag udgiver både skøn- og faglitteratur. Hvor mange ansatte, der er i selskabet, bliver ikke oplyst, ligesom det ikke er muligt at få indsigt i forlagets regnskaber, eftersom der er tale om en enkeltmandsvirksomhed.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere