MediaWatch

Aarhus-forlag forbereder generationsskifte

Forlaget Turbine lægger skinner ud til et gnidningsfrit skifte i ledelsen. Medstifter og direktør Ulrik Skafte er efter 15 år klar til at give tøjlerne videre.

Foto: Gorm Olesen/ERH

I løbet af de næste par år vil Turbine Forlaget blive kørt i stilling til et generationsskifte i ledelsen af det Aarhus-baserede forlag. Det skriver JP Aarhus.

Det er 15 år siden, Turbine blev stiftet af journalisterne Stig Petersen, Julie Lindegaard og Ulrik T. Skafte. Sidstnævnte er fortsat medejer samt mangeårig direktør for forlaget. Men nu er tiden altså ved at være inde til at overdrage forretningen.

Det bliver Jesper Tolstrup og Marie Brocks Larsen, der har været hos forlaget i godt et årti og i dag er medejere af Turbine, der skal føre den aarhusianske udgiverforretning videre. Det kom på plads, efter Turbine for godt et år siden fik tilbud om opkøb fra et andet forlag, hvilket fik de to medejere til at melde sig på banen, fortæller Ulrik Skafte til JP Aarhus.

”Det var det, jeg allerhelst ville, så der viste sig at være en fælles interesse for at køre virksomheden videre i denne retning. Jeg har på mange måder opbygget forlaget sammen med dem.”

Turbine blev stiftet i 2004. Konkret hvornår generationsskiftet skal finde sted, bliver ikke oplyst.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs