MediaWatch

Bestsellersalget skuffer

Sæsonens store bøger sælger mindre end forventet ifølge flere forlag og forhandlere. Det har bl.a. ramt Gyldendal på økonomien.

/ritzau/Thomas Borberg
Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Festen er foreløbig udeblevet på bogmarkedet i efteråret, hvor salget af sæsonens store udgivelser har været ringere end forventet, skriver Politiken fredag.

Efterårets bogsæson lignede i første omgang noget, der kunne få omsætningen til at danse med nye udgivelser fra store, populære forfatterskaber som Hanne-Vibeke Holst, Dan Brown, David Lagercrantz, Sara Blædel, Camilla Läckberg og Ken Follett. Men salget har skuffet, fortæller flere forlag og forhandlere til avisen.

"Vi kan godt genkende billedet, og de fleste i branchen har på fornemmelsen, at det har været et sløjt efterår. Det virker, som om der er tale om et generelt fald," siger Jakob Kvist, kreativ direktør i People’sPress, til Politiken.

Udviklingen i markedet var en af årsagerne til, at Gyldendal i denne uge nedjusterede forventningerne til årets resultat med 18 mio. kr. - eller næsten 30 pct. Samtidig gennemførte forlaget en afskedigelsesrunde, der nedlagde seks stillinger.

”Det er et meget komprimeret og presset bestsellermarked lige nu, fordi der er mange om det samme bud,” sagde adm. direktør for Gyldendal Stig Andersen til MediaWatch i den forbindelse.

Gyldendal afskediger efter resultatnedgang

Gyldendal: Vi har været for optimistiske

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere