MediaWatch

Gyldendal afskediger efter resultatnedgang

Pres på økonomien sender Gyldendal ud i en afskedigelsesrunde. Det sker samme uge, som koncernen nedjusterede forventningerne til året markant, erfarer MediaWatch.

Robin Skjoldborg/Gyldendal
Gyldendals koncerndirektør Elisabeth Nøjgaard. Foto: Robin Skjoldborg/Gyldendal

Gyldendal tager konsekvensen af en skuffende udvikling i forretningen og har tirsdag gennemført en afskedigelsesrunde, der omfatter seks medarbejdere, erfarer MediaWatch.

"Det drejer sig om fire redaktionelle afskedigelser og to, der er afskediget som følge af en organisationstilpasning i trade-forretningen. Så det er to ting det handler om – det ene er konsekvenser af vores nedjustering i går og et behov for at fokusere vores titelportefølje i 2018, så vi udgiver færre nyheder," bekræfter Gyldendals koncerndirektør Elisabeth Nøjgaard over for MediaWatch.

"Derudover er det en koncernbeslutning om at opruste vores digitale ressourcer på tværs af læremiddel- og trade-forretningen i takt med, at vi bliver en mere digital virksomhed. Som man kunne læse i vores børsmeddelelse i går, er 30 pct. af Gyldendals omsætning digital, og det nødvendiggør selvfølgelig, at vi sikrer robuste platforme, systemer og udvikling på disse og samler vores kompetencer," uddyber hun.

Afskedigelserne kommer dagen efter, Gyldendal foretog den første nedjustering i fem år. Det skete efter et bestyrelsesmøde mandag, hvor ledelsen lagde en kraftig dæmper på forventningerne til året. Tidligere har vurderingen lydt på et resultat omkring 63 mio. kr. før skat, efter gårsdagens revurdering forventer Gyldendal nu et niveau omkring 45 mio. kr. i koncernen.

Hvornår stopper de pågældende medarbejdere?

"Vi laver individuelle aftaler, som er tilpasset de projekter, den enkelte er i gang med," siger Elisabeth Nøjgaard.

Bliver der tale om aftrædelsesordninger?

"Det er et anliggende mellem os og medarbejderne, men Gyldendal er ikke kendt for at behandle sine medarbejdere dårligt."

Kommer det til at medføre organisationsændringer?

"Der er nogle organisationsændringer som følge af, at vi på denne måde konsoliderer en række digitale kompetencer."

Kan der komme yderligere afskedigelser?

"Der er ikke yderligere afskedigelser i denne ombæring."

Kan der komme det senere i som følge af gårsdagens nedjustering?

"Der er ikke planlagt yderligere afskedigelser."

Gyldendal: Vi har været for optimistiske

Bestsellersalget skuffer

Dansk børnebog-tjeneste lægger an til svensk indtog

Bred opbakning til ændring af biblioteksafgiften

Storytel skovler flere brugere ind – men bundlinjen lyser rødt

Faglitteratur dominerer det danske bogudvalg

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere