MediaWatch

Tyrkisk journalist får pressefrihedspris

Tidligere chefredaktør for den tyrkiske avis Cumhuriyet, som i dag lever i eksil, blev hædret, da den internationale avisorganisation WAN-IFRA holdt kongres.

PR/WAN-IFRA
Foto: PR/WAN-IFRA

Den internationale pressefrihedspris Golden Pen of Freedom går i år til den tyrkiske journalist Can Dündar, der indtil sidste år var chefredaktør for avisen Cumhuriyet. Det skriver Danske Medier.

Prisuddelingen fandt sted i forbindelse med med den internationale avisorganisation WAN-IFRAs kongres i Sydafrika i denne uge. Begrundelsen var Can Dündars arbejde for en fri og uafhængig presse i Tyrkiet samt hans støtte til de tyrkiske journalistkolleger.

Mange journalister er fortsat fængslet i Tyrkiet efter et mislykket kupforsøg i landet sidste år, der fik landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, til at igangsatte masseanholdelser blandt journalister og offentligt ansatte.

Can Dündar blev selv arresteret i slutningen af 2015 for at have offentliggjort en artikel i avisen Cumhuriyet om, at Tyrkiets efterretningstjeneste ville sende våben til oprørerne i Syrien. Han blev først løsladt tre måneder senere, efter den tyrkiske højesteret havde underkendt tilbageholdelsen.

Can Dündar har det seneste år boet i eksil i Tyskland efter at have overlevet et attentat i Istanbul, skriver Danske Medier.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere