MediaWatch

JP/Politikens Hus fordobler bestyrelseshonorarer

Bestyrelsen i JP/Politikens Hus får i 2017 dobbelt så meget i honorar som i 2016. Fordoblingen skyldes, at honorarerne ikke er blevet reguleret i mange år, siger Lars Munch.

Tariq Mikkel Khan/Polfoto/Arkiv
Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto/Arkiv

JP/Politikens Hus fordobler bestyrelsesmedlemmernes honorar i 2017. Det skriver JP/Politikens Hus' personaleblad, Svingdøren, ifølge Journalisten.

Fordoblingen af honoraret betyder, at et menigt medlem går fra 125.000 kr. til 250.000 kr., næstformanden får 500.000 kr. mod tidligere 250.000 kr., og bestyrelsesformand Lars Munch går fra 375.000 kr. til 750.000 kr. Lars Munch får derudover 1,5 mio. kr., altså i alt 2,25 mio. kr., fordi formandsposten er hans primære arbejde.

I personalebladet fortæller Lars Munch ifølge Journalisten, at fordoblingen af honorarerne skyldes, at bestyrelsen ikke er blevet reguleret i "syv-otte år".

"Vi har set på, hvad lignende virksomheders bestyrelser fik, og det viste sig, at vi lå under halvdelen af, hvad de gav i bestyrelseshonorar," siger Lars Munch i Svingdøren ifølge Journalisten.

I Svingdøren erkender Lars Munch, at det kan opfattes som dårlig timing, at bestyrelsen forhøjer honoraret i periode, hvor koncernen har været igennem flere fyringsrunder. Over for Journalisten kalder tillidsmand på Politiken Pernille Mac Dalland da også fordoblingen af honorarerne for "dårlig stil" og "et kedeligt signal".

Disclaimer: MediaWatch er en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, men har redaktionel frihed til at dække JP/Politikens Hus som alle andre medievirksomheder. Medarbejderne på MediaWatch og Watch Medier sidder på egen adresse og deltager ikke i orienterende medarbejdermøder i JP/Politikens Hus.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere