MediaWatch

Mand dømt for trusler mod JP/Politikens Hus

Byretten har idømt 51-årig mand dagbøder for at have fremsat en trussel mod JP/Politikens Hus.

Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv
Foto: Thomas Borberg/Ritzau

En 51-årig mand er i Københavns Byret blevet dømt for trusler mod JP/Politikens Hus. Manden skal betale otte dagsbøder a 500 kr. Det skriver Ekstra Bladet.

Den 51-årige mand er blevet dømt for at have ringet til en nyhedsredaktør i JP/Politikens Hus ca. kl. 08.15 den 19. oktober sidste år med truslen: "Vi kommer og myrder jer alle sammen." Nyhedsredaktøren valgte at anmelde truslen efter drøftelse med sikkerhedschefen i JP/Politikens Hus, og politiet fik sporet opringningen, der kom fra den 51-årige.

Manden nægter sig skyldig. Han erkender at have ringet til JP/Politikens Hus, men forklarede i retten, at opkaldet skyldtes, at at han havde spørgsmål omkring bl.a. dækningen af det amerikanske præsidentvalg og Wikileaks. Han afviste at have fremsat trusler.

Retten valgte dog at dømme manden på baggrund af vidneforklaringen fra nyhedsredaktøren.

Anklagemyndigheden siger til Ekstra Bladet, at den forventer, at sagen indstilles til anke.

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere