MediaWatch

Bødekrav på millioner ændrer intet for JP/Politikens Hus

Direktør for JP/Politikens Hus Stig Ørskov er ikke overrasket over den stævning, koncernen har modtaget.

Fredag har Kammeradvokaten på vegne af Politiets Efterretningstjeneste, PET, valgt at stævne koncernen JP/Politikens Hus i sagen om bogen "Syv år for PET".

I oktober fik PET nedlagt forbud mod bogen "Syv år for PET". Forbuddet fra Københavns Byret blev udstedt mod JP/Politikens Hus, Radio24Syv og en lang række boghandlere.

Alligevel udgav Politiken bogen som et særtillæg.

Kammeradvokaten vil have chefredaktør Christian Jensen idømt fire måneders fængsel. Desuden kræves koncernen idømt en bøde på 15 mio. kr.

Stig Ørskov, der er direktør i JP/Politikens Hus, oplyser i en mail, at koncernen ikke umiddelbart vil tage stilling til stævningen.

"Nu afventer vi i første omgang, at Højesteret tager stilling til et af sagens helt principielle spørgsmål, nemlig spørgsmålet om, hvem der faktisk har ansvaret for avisernes indhold," skriver han i mailen.

"Som vi tidligere har sagt, finder vi det betænkeligt, at Østre Landsret i sin kendelse ikke fastholdt medieansvarslovens grundlæggende princip om, at det er den ansvarshavende redaktør, der har det fulde ansvar for indholdet."

Han skriver ydermere, at sagsanlægget ikke kommer som en overraskelse for koncernen.

/ritzau/

PET kræver millionbøde til JP/Pol og chefredaktør i fængsel

PET: Sag om omstridt bog i Højesteret ændrer intet

Højesteret får sidste ord i sag om PET-bog

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs