MediaWatch

Medie: The Guardian overvejer en fremtid i tabloid-format

Nyhedsbureaet Reuters erfarer, at The Guardian overvejer at skrotte det nuværende avisformat for at spare penge.

Den hæderkronede britiske avis The Guardian overvejer en fremtid i det mindre tabloid-format samt at outsource trykningen til en konkurrent såsom Rupert Murdochs News UK. Det erfarer Reuters.

Udgiveren af The Guardian, Guardian Media Group, annoncerede sidste år, at det står foran at skulle skære omkostningerne med 20 pct. for at imødekomme et tab på 62,6 mio. pund. Målet er break even inden for tre år.

Et af de forslag, der er på bordet for at sænke omkostningerne, er at skrotte det større Berliner-format til fordel for et tabloid-format, fortæller en kilde til Reuters.

"Selskabet arbejder på en hel række af effektiviseringsprojekter og printprogrammet passer ind i det," siger en kilde tæt på selskabet til Reuters.

En anden kilde fortæller, at udgiveren af avisen overvejer at outsource trykningen til News UK senere på året, hvis trykkerier netop er i stand til at trykke i tabloid-formatet.

En talsmand for Guardian Media Group afviser at kommentere spekulationerne over for Reuters.

I Danmark har de fleste dagblade i løbet af de sidste 10 år skiftet broadsheed-formatet ud til tabloid-formatet for at spare penge. Berlingske var blandt de første til at skifte i 2006 og Jyllands-Posten fulgte efter i 2008. Politiken, Kristeligt Dagblad og Weekendavisen hører til de få, der fortsat sværger til det klassiske, store avisformat.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere