MediaWatch

Forslag til nye presseregler skaber heftig debat i Storbritannien

De britiske aviser frygter, at de kan blive sagsøgt ihjel, hvis nyt forslag til presseregler bliver vedtaget. Det skriver Jyllands-Posten.

Et forslag om at ændre de britiske presseregler skaber i øjeblikket heftig debat i Storbritannien, og flere britiske medier frygter for deres pressefrihed og økonomiske situation, hvis forslaget bliver vedtaget. Det skriver Jyllands-Posten.

I denne uge var der ifølge avisen frist for høringssvar til et lovforslag, der er en udløber af den såkaldte Leveson-undersøgelse, som blev nedsat i kølvandet på News of the World-skandalen. Kort fortalt diskuterer man i øjeblikket i Storbritannien, om de britiske medier bør være underlagt strengere regler.

Konkret indebærer et nyt lovforslag ifølge Jyllands-Posten, at britiske medier skal betale sagsomkostningerne i retssager, også selvom mediet vinder sagen. Videre går lovforslaget på, at britiske medier skal tilslutte sig et uafhængigt pressenævn godkendt af staten - og ikke som i dag, hvor det er op til medierne at vælge, om de vil være underlagt det frivillige nævn IPSO eller ej.

"I 350 år har vi haft en relativ fri presse, men hvis ændringerne bliver gennemført, vil de gøre skade på det princip," siger Tom Slater, underredaktør på onlinemediet Spiked, til Jyllands-Posten. Over 140.000 høringssvar skal gennemgås, før der bliver truffet en endelig beslutning om presseloven, skriver avisen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs