MediaWatch

The Sun tabte over en halv milliard i 2016

Faldende annoncepriser, afskedigelser og retsudgifter til hacking-skandalen kostede den britiske avis dyrt.

Den britiske tabloidavis The Sun havde det økonomisk hårdt i 2016. Avisen kom således ud af året med et underskud før skat på 62,8 mio. pund, svarende til 552 mio. kr., skriver The Guardian.

Det var især printannoncemarkedet, som voldte avisen store problemer. Annoncefaldet fik The Suns omsætning til at dale fra 456 mio. pund til 446 mio. pund (3,9 mia. kr.) og mere end oversteg fremgangen i oplaget og den digitale vækst. En anden årsag til det store underskud var omkostninger til den skanadaleombruste hackingsag, som avisen er centrum i, samt engangsudgifter til nedskæringer.

The Sun oplyser dog i sit regnskab, at hvis det ikke havde været for de ekstraordninære omkostninger og engangsomkostninger, var avisen reelt kommet ud med overskud på 16 mio. pund.

I 2015 havde The Sun et underskud på 78 mio. pund (685 mio. kr.)

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere