MediaWatch

Politikens Lokalaviser lukker sjællandsk udgivelse

En ny udgivelse dukker op på det sjællandske ugeavismarked, efter Politikens Lokalaviser har lukket Hornsherred-avis.

Lokalavisen Hornsherred, som er udgivet af Politikens Lokalaviser, lukker, mens en ny ugeavis skyder op i samme geografiske område. Det skriver Journalisten.

Politikens Lokalaviser varslede lukningen i december, men omgjorde den, da lokale annoncører opfordrede til det. I mellemtiden blev en konkurrent sat i søen, og det fik Politikens Lokalaviser til at gå tilbage til sin oprindelige plan, nemlig at lukke Lokalavisen Odsherred.

Den nye avis kommer til at hedde Hornsherred Lokalavis og får debut i uge 3. Selskabet bag avisen er ejet ligeligt af Lejre Lokalavis og selskabet Paperboy, der udgiver en ugeavis i Roskilde.

"Vi har forsøgt at få så stor en bund som muligt af hug- og stikfaste bookinger fra annoncører: Er I med, hvor tit er I med, og hvad skal det koste? Vi er allerede nået dertil, hvor det giver rigtig god mening for os. I forhold til læserne har vi startet med at lave en Facebook-side og fortalt, at der sker noget. Den booster vi i det område, hvor vi udkommer," siger Klaus W. Rasmussen, der står bag Lejre Lokalavis og halvdelen af den nye ugeavis i Hornsherred, til Journalisten.

Ugeavismarkedet har de seneste måneder været genstand for en række opkøb og konsolideringer, som det fremgår af artiklerne herunder.

Sjællandske Medier fæstner grebet om ugeavismarkedet

North Media vil styrke position i København med opkøb

Sjællandske Medier sætter sig tungere på Roskilde

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere