MediaWatch

Danske Medier vil føre PET-sag til Højesteret

Domstolenes kendelser mod JP/Politikens Hus’ udgivelse af PET-bogen strider mod grundlæggende princip, mener Danske Medier.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Først nedlagde Københavns Byret fogedforbud mod JP/Politikens Hus i sagen om bogudgivelsen ”Syv år for PET”. Det blev siden stadfæstet af Østre Landsret.

Domstolenes kendelser strider imod medieansvarslovens princip om, at den ansv. chefredaktør er ansvarlig for et medies indhold - og ikke udgiverselskabet bag publikationen, mener Danske Medier.

Derfor går brancheorganisationen for private medier nu ind i sagen og har på vegne af JP/Politikens Hus ansøgt Procesbevillingsnævnet om tredjeinstansbevilling for at få lov til at føre sagen for Højesteret. Det skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

"Redaktøransvaret er et grundlæggende princip i dansk medievirksomhed. I en tid, hvor økonomiske og forretningsmæssige forhold medfører fusioner og opkøb af medievirksomheder, er det afgørende, at redaktøransvaret respekteres – også af myndighederne," siger Danske Mediers adm. direktør, Ebbe Dal, i pressemeddelelsen.

Ifølge Danske Medier kan det potentielt få konsekvenser for mediemangfoldigheden, hvis udgiverselskaber skal have ansvaret for indholdet af medier.

JP/Pol overvejer at gå til Højesteret i sag om PET-bog 

JP/Pol finder kendelse i PET-sag "betænkelig" 

PET vil lægge sag an mod JP/Politikens Hus 

PET-bog: Landsret godkender fogedforbud mod mediehus 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs