MediaWatch

JP/Pol overvejer at gå til Højesteret i sag om PET-bog

Mediekoncernens advokat mener, at der skal kigges på sagen fra en anden juridisk vinkel, der kan tale for at få spørgsmålet prøvet ved Højesteret.

Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv
Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Mens PET forbereder et saganslæg mod JP/Politikens Hus efter, gør mediekoncernen klar til at give svar på tiltale. Med medieansvarsloven i hånd mener Erik Kjær-Hansen, advokat for JP/Politikens Hus, at sagen om Politikens offentliggørelse af bogen "Syv år for PET" er principiel og handler om mere end et fogedforbud, skriver Finans.

Ifølge medieansvarsloven er det de enkelte chefredaktører og ikke udgiveren, JP/Politikens Hus, der har ansvaret for, hvad der bliver trykt i de enkelte publikationer. Det princip udfordres af Landsrettens afgørelse, mener advokten.

"Derfor overvejer vi nu også om at ansøge om at få lov til at kære sagen til Højesteret," siger Erik Kjær-Hansen til Finans.

Østre Landsret har godkendt afgørelsen i Københavns Byret, hvor der i starten af oktober blev nedlagt fogedforbud mod udgivelsen af "Syv år for PET". Bogen handler om Jakob Scharfs tid som PET-chef.

PET vil lægge sag an mod JP/Politikens Hus

JP/Pol finder kendelse i PET-sag "betænkelig"

PET-bog: Landsret godkender fogedforbud mod mediehus

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere