MediaWatch

Journalister går i kødet på korruption i Afrika

Journalistnetværket ICIJ, der stod bag afsløringerne af skattely på baggrund af de såkaldte Pananama-papirer, er nu gået sammen med afrikanske medier i en ny serie om korruption særligt i forbindelse med udvinding af naturressourcer.

Foto: Arnulfo Franco/AP/Polfoto/Arkiv

Journalisterne bag afsløringen af omfattende brug af skattely i det såkaldte Panama-læk er klar med nye afsløringer denne gang om korruption i Afrika. Det skriver DR Nyheder.

Journalistnetværket ICIJ har sammen med en række afrikanske medier afdækket via de såkaldte Panama-papirer, hvordan advokatfirmaet Mossack Fonseca har stiftet skattelyselskaber i 52 ud af 54 afrikanske lande.

I 44 lande er selskaberne i skattely blevet brugt i forbindelse med handler med olie, gas og miner. 37 selskaber er blevet knyttet sammen med retssager om svindel med naturressourcer i Afrika.

I papirerne er den italienske energigigant Saipem blandt andet nævnt. Selskabet skulle angiveligt have betalt bestikkelse for 1,9 mia. kr. for at sikre sig en kontrakt om olie- og gasledninger til en værdi af mere end 68 mia. kr.

 Selskab i Panama-sag klar til søgsmål

 Kilde bag Panama-læk vil dele papirer med myndighederne

 Redaktører om Panama-papirer: Vi havde gjort det samme 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs