MediaWatch

Journalister går i kødet på korruption i Afrika

Journalistnetværket ICIJ, der stod bag afsløringerne af skattely på baggrund af de såkaldte Pananama-papirer, er nu gået sammen med afrikanske medier i en ny serie om korruption særligt i forbindelse med udvinding af naturressourcer.

Foto: Arnulfo Franco/AP/Polfoto/Arkiv

Journalisterne bag afsløringen af omfattende brug af skattely i det såkaldte Panama-læk er klar med nye afsløringer denne gang om korruption i Afrika. Det skriver DR Nyheder.

Journalistnetværket ICIJ har sammen med en række afrikanske medier afdækket via de såkaldte Panama-papirer, hvordan advokatfirmaet Mossack Fonseca har stiftet skattelyselskaber i 52 ud af 54 afrikanske lande.

I 44 lande er selskaberne i skattely blevet brugt i forbindelse med handler med olie, gas og miner. 37 selskaber er blevet knyttet sammen med retssager om svindel med naturressourcer i Afrika.

I papirerne er den italienske energigigant Saipem blandt andet nævnt. Selskabet skulle angiveligt have betalt bestikkelse for 1,9 mia. kr. for at sikre sig en kontrakt om olie- og gasledninger til en værdi af mere end 68 mia. kr.

 Selskab i Panama-sag klar til søgsmål

 Kilde bag Panama-læk vil dele papirer med myndighederne

 Redaktører om Panama-papirer: Vi havde gjort det samme 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs