MediaWatch

Redaktører om Panama-papirer: Vi havde gjort det samme

Selvom flere redaktører ser en risiko for for en art karteldannelse i ICIJ-samarbejdet, ville de heller ikke have delt Panama-dokumenterne med andre medier i første omgang, skriver Politiken. 

Foto: Franco Arnulfo/AP/Polfoto

Hvad mener andre medier om Politikens og DR Dokumentars eneret på de 11,5 millioner lækkede dokumenter? Det spørgsmål har Politiken stillet redaktørerne fra Berlingske, Børsen og Finans.

Både Jens Grund, chefredaktør for Berlingske, og Steen Rosenbak, chefredaktør på Finans, fortæller, at de ville have ageret som Politiken og DR Dokumentar og holdt dokumenterne for sig selv. I hvert fald i begyndelsen.

"Vi lever i en tid, hvor konkurrencen på nyheder og indhold er benhård. Så jeg står ikke på sidelinjen og klynker over, at vi ikke har materialet. Vi havde gjort det samme," fortæller Jens Grund til Politiken.

Han mener dog, at data bør være tilgængeligt for alle efter en periode og at Berlingske derfor ville have delt oplysningerne på sigt.

Fri konkurrence på nyheder

Steen Rosenbak betegner samarbejdet i ICIJ, som er den internationale uafhængige journalistiske organisation, som journalistisk karteldannelse, hvilket i princippet er betænkeligt, siger han til avisen.

Han mener dog heller ikke, at Politiken eller DR bør dele de lækkede dokumenter med andre medier på grund af den fri konkurrence.

Jørgen Andresen, nyhedschef på Børsen, mener, at de to medier burde have delt Panama-papirerne - hvis det havde været tilladt inden for den internationale samarbejdsaftale i ICIJ.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs