Redaktører om Panama-papirer: Vi havde gjort det samme

Selvom flere redaktører ser en risiko for for en art karteldannelse i ICIJ-samarbejdet, ville de heller ikke have delt Panama-dokumenterne med andre medier i første omgang, skriver Politiken. 
Foto: Franco Arnulfo/AP/Polfoto
Foto: Franco Arnulfo/AP/Polfoto

Hvad mener andre medier om Politikens og DR Dokumentars eneret på de 11,5 millioner lækkede dokumenter? Det spørgsmål har Politiken stillet redaktørerne fra Berlingske, Børsen og Finans.

Både Jens Grund, chefredaktør for Berlingske, og Steen Rosenbak, chefredaktør på Finans, fortæller, at de ville have ageret som Politiken og DR Dokumentar og holdt dokumenterne for sig selv. I hvert fald i begyndelsen.

"Vi lever i en tid, hvor konkurrencen på nyheder og indhold er benhård. Så jeg står ikke på sidelinjen og klynker over, at vi ikke har materialet. Vi havde gjort det samme," fortæller Jens Grund til Politiken.

Han mener dog, at data bør være tilgængeligt for alle efter en periode og at Berlingske derfor ville have delt oplysningerne på sigt.

Fri konkurrence på nyheder

Steen Rosenbak betegner samarbejdet i ICIJ, som er den internationale uafhængige journalistiske organisation, som journalistisk karteldannelse, hvilket i princippet er betænkeligt, siger han til avisen.

Han mener dog heller ikke, at Politiken eller DR bør dele de lækkede dokumenter med andre medier på grund af den fri konkurrence.

Jørgen Andresen, nyhedschef på Børsen, mener, at de to medier burde have delt Panama-papirerne - hvis det havde været tilladt inden for den internationale samarbejdsaftale i ICIJ.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Photo: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter