MediaWatch

Brexit: Cameron træder tilbage

Premierminister David Cameron har meddelt, at han træder tilbage i oktober. Landet behøver et nyt lederskab efter EU-afstemningen.

Foto: Matt Durham/AP/POLFOTO

Foran Downing Street 10 i London siger han, at han vil respektere de britiske vælgeres dom. Men at landet behøver en ny ledelse.

Han siger, at han vil møde op til et EU-topmøde i næste uge, men at det bliver den kommende regering, der skal beslutte, hvornår Storbritannien skal aktive artikel 50 i Lissabon-traktaten og udtræden af EU.

Her er David Camerons egne ord, som gengivet af The Guardian:

"Jeg var fuldstændig klar i min tro på, at Storbritannien står stærkere, sikrere og bedre som del af EU.  Jeg gjorde det også klart, at valget drejede sig om det og det alene, ikke nogen politikeres fremtid, herunder min egen.

Men det britiske folk har taget en klar beslutning om at gå en anden vej og derfor mener jeg, der er brgu for et nyt lederskab for at forfølge den retning.

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan som premierminister, for at holde skibet på rette kurs i de kommende uger og måneder. Men jeg tror ikke, det ville være rigtigt af mig at forsøge at være kaptajnen, der styrer vores land mod sin næste destination.

Dette er ikke en beslutning, jeg har taget let på. Men jeg tror, det er i nationens interesse at have en periode med stabilitet og derefter den nye ledelse påkrævet.

Der er ikke behov for en præcis tidsplan i dag. Men fra mit synspunkt bør vi gå efter at have en ny premierminister på plads, når det Konservatives partikongres indledes i oktober".

/ritzau/MediaWatch

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs