MediaWatch

Cavling-vindende afsløringer bliver til teaterforestilling

Jyllands-Posten-journalists afsløring af misbrug af forskningsmidler er inspiration for forestilling på aarhusiansk teater.

De afsløringer, der sikrede Jyllands-Postens Morten Pihl Cavling-prisen 2014, bliver senere på året inspiration for en teaterforestilling. Det skriver Jyllands-Posten.

Morten Pihl afdækkede i en lang række artikler, hvordan forskningsmidler af flere overlæger blev misbrugt til private formål. 1. september på Teater Svalegangen i Aarhus er der så premiere på "Under Gud, over loven", der er frit inspireret af Jyllands-Postens afsløringer.

"Vi går all in på denne historie. Virkeligheden er absurd, for der blev virkelig købt dyre middage og rødvine for forskningsmidler, men for at få det til at fungere som teater, har vi skruet yderligere op for absurditeterne. Det vil eksempelvis regne med Montana-møbler og Michael Kvium-malerier. Det er et godt billede, ikke?," siger forestillingens instruktør Morten Lundgaard til Jyllands-Posten.

Mere fra MediaWatch

Femina henter ny redaktør fra Berlingske

Digital nyhedsredaktør på Berlingske rykker til Femina, hvor hun bliver ny forsideredaktør og jourhavende som del af en journalistisk oprustning på aktualitetsstoffet på det Aller-ejede kvindebrand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs