MediaWatch

Puk Damsgård vinder Cavlingprisen

Puk Damsgård vinder årets Cavlingpris. Det har Cavlingkomiteen netop offentliggjort.

Foto: DR Nyheder

Årets Cavlingpris går til Puk Damsgård. Det oplyser komiteen bag prisen på Twitter.

Puk Damsgård var nomineret for sin "indsigtsfulde, modige og menneskelige reportager fra konfliktfyldte områder i Mellemøsten" og for bogen "Ser du månen, Daniel".

"Og jeg er stolt over og glad for, at det også er udenrigsjournalistikken, der også hyldes i dag. Det er tiltrængt," siger Puk Damsgård ifølge Cavlingprisens Twitter-profil.

"Det kan godt være, jeg er lidt biased, men vi lever i en verden, som vi i mange år har talt om som den globale landsby. Verden bliver mindre og mere sammenhængende, fordi det er blevet nemmere at kommunikere på tværs af tidsgrænser og lande. Men jeg føler på mange måder, at alligevel er verden uden for Danmark for mange danskere stadig langt væk. Jeg har en tese om, at vi hver især lever i bobler. Jeg lever også i en bobbel i Cairo. Jeg tror, det er mere vigtigt end nogensinde at få prikket bare lidt hul på de bobler, og det er, hvad jeg forsøger med min journalistik fra Mellemøsten," sagde Puk Damsgård ifølge Journalisten i sin takketale.

De fire øvrige nominerede til årets Cavlingpris var fra Politiken, TV 2, DR og Berlingske.

 

 

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs