MediaWatch

Storbritanniens største avis opfordrer til at forlade EU

Tirsdagens forside på The Sun har et klart budskab. Briterne bør stemme sig ud af EU, lyder opfordringen.

Storbritanniens bedst sælgende avis, The Sun, melder sig nu for alvor ind i debatten om næste uges folkeafstemning. På forsiden af tirsdagens udgave opfordrer avisen sine læsere til at stemme Storbritannien ud af den europæiske union, når briterne går i stemmeboksen 23. juni.

"Vi er på tærsklen til at skulle træffe den vigtigste politiske beslutning i vores liv. The Sun opfordrer alle til at stemme "LEAVE" (forlad EU, red.). Vi skal løsrive os fra diktatoriske Bruxelles," skriver The Sun i en leder på forsiden under overskriften "BeLEAVE in Britain".

The Sun er ejet af mediemogulen Rupert Murdoch. Avisen har tidligere været kendt for at vælge den vindende side ved valg. Det klareste eksempel er ifølge nyhedsbureauet AFP parlamentsvalget i 1992, hvor Labour endte med at tabe, efter at The Sun havde opfordret til at støtte Det Konservative Parti.

"At blive i EU betyder, at vi er magtesløse i forhold til at skære ned på masseimmigration, der presser lønnen og lægger katastrofalt pres på vores skoler, hospitaler, veje og boliger," skriver The Sun.

Tæt afstemning

De seneste meningsmålinger kunne antyde, at The Sun også denne gang rammer plet i forhold til folkestemningen. En række målinger, der blev offentliggjort mandag, viser, at forlad-siden er i fremgang.

The Times henviser til en YouGov-måling, hvor 46 pct. ønsker at melde sig ud af EU, mens 39 pct. vil forblive medlem. I en måling en uge tidligere hos YouGov førte EU-kritikerne blot med et procentpoint.

The Daily Telegraph har offentliggjort en måling, hvor 49 pct. siger, at de vil stemme briterne ud af det europæiske samarbejde, mod 48 pct., som ønsker at blive.

Det samlede resultat af to målinger - en telefonisk og en på nettet - foretaget af instituttet ICM for The Guardian giver også EU-skeptikerne flertal. 53 pct. ønsker at forlade EU, mens 47 pct. gerne vil blive.

Her har man trukket dem, der ikke ved, hvad de vil stemme, fra. Tæller man dem med, er stillingen 50-45 i forlad-sidens favør. Fem pct. er fortsat usikre på, hvad de vil stemme.

På de internationale finansmarkeder er frygten for, at briterne forlader EU taget til. Aktiemarkederne er gået i rødt, det britiske pund er svækket, og investorerne søger mod såkaldte sikre havne.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs