MediaWatch

Yahoo-bejlere holdes i mørket om selskabets tilstand

Ledende folk i Yahoo udtrykker dystre udsigter for det indestående år men nægter at diskutere bl.a. udsynet for 2017. Det får potentielle købere til at frygte for Yahoos egentlige tilstand.

Foto: Julie Jacobson/Polfoto/AP/Arkiv

Internetgiganten Yahoos internetafdeling er til salg, men potentielle købere holdes fortsat i mørket om nøgleaspekter af firmaets finansielle udsigter. Det spekuleres derfor i, at forretningen kører endnu dårligere end antaget, skriver New York Times.

I både møder og telefonopkald har ledende figurer i Yahoo udtrykt dystre udsigter for det indestående år, men man har nægtet at diskutere både udsynet for 2017 og flere afgørende aspekter af firmaet. Både potentielle købere og folk tæt på selskabet udtrykker forvirring omkring Yahoos egentlige tilstand og endda om hvilke dele af selskabet, som er til salg.

På trods af dette har Yahoo mange betydelige bejlere inklusive den amerikanske telefonigigant Verizon og den britiske tabloid The Daily Mail. Flere betydelige firmaer vælger dog at holde sig fra Yahoo, heriblandt Google, som frygter, det ville medføre flere anklager om monopoldannelse.

Ifølge New York Times ønsker aktiehandlerne på Wall Street blot et hurtigt salg - til hvem som helst.

"Vi mener fortsat, at en af de største risici for aktien er, at selskabets internetkerne er en "smeltende isterning", hvor en forlænget salgsproces skaber flere spørgsmål for ansatte, annoncører og partnere," siger Robinson Humphrey, en analytiker hos banken SunTrust, til New York Times.

Den totale værdi af Yahoos aktier er på nuværende tidspunkt omtrent 230 mia. kroner.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs