MediaWatch

Ny formand for ugeavisernes fælles salgsbureau

Direktør fra Nordjyske Medier afløser Søren Riis som formand for De Lokale Ugeaviser efter to år.

Salgsselskabet De Lokale Ugeaviser, der er det fælles annoncesalgsbureau for godt 200 ugeaviser, har skiftet formand. Det skriver Danske Medier.

Tirsdag holdt De Lokale Ugeaviser generalforsamling, og her valgte formanden gennem de seneste to år, adm. direktør for Politikens Lokalaviser Søren Riis, at trække sig.

Han afløses af Jens Bundgaard Poulsen, kommerciel direktør i Nordjyske Medier, der har siddet i bestyrelsen gennem flere år.

Søren Riis begrundede sin beslutning med, at han mener, at ugeavismarkedet ændrer sig med en hastighed, der kalder på hyppigere udskiftning på formandsposten, end der hidtil har været tradition for i salgsselskabet for at holde trit med udviklingen i markedet.

Søren Riis afløste i 2014 tidl. direktør for Politikens Lokalaviser Jan Halling som formand efter syv år. Han fortsætter som menigt medlem af bestyrelsen, hvor der er også blev skiftet ud på andre stole. Nyvalgt til bestyrelsen blev Mette Hviid Togsverd fra Dansk Avis Tryk Holding og salgsdirektør Henrik Damgaard-Hansen fra Jysk Fynske Medier. Viceadm. direktør for Jysk Fynske Medier Alex Pedersen udtrådte af bestyrelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs