MediaWatch

DR toppede listen over mest søgte praktiksteder

75 studerende fra de tre journalistuddannelser har søgt DR Nyheder. Fire arbejdspladser endte uden ansøgninger trods rekordmange praktiksøgende.

Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

I dag lød hornet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, der markerer panikdagen for journaliststuderende fra hele landet.

Traditionen tro toppede DR Nyheder listen over praktikstederne, der havde modtaget flest ansøgninger, skriver Journalisten. 75 studerende søgte de 11 praktikstillinger i DR.

På en andenplads var Politiken med 53 ansøgninger til fem pladser, mens Berlingske havde fået 51 ansøgninger til fire pladser.

Tidligere på ugen stod det klart, at der vil mangle op mod 100 praktikpladser ved årets første ansættelsesdag, også kaldet Store Matchdag. Det er det højeste antal nogensinde. Forklaringen skal bl.a. findes i, at RUC kommer med 72 studerende, mod de 40 praktikansøgere universitetet normalt har med.

Ikke desto mindre er der fire praktiksteder, der ikke har fået nogen ansøgninger ifølge Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles statistiske opgørelse.

Der mangler op mod 100 praktikpladser 

Panikdagen genopstår i praktiksøgningen

Ny plan for praktiksøgning er på plads 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs