MediaWatch

DR toppede listen over mest søgte praktiksteder

75 studerende fra de tre journalistuddannelser har søgt DR Nyheder. Fire arbejdspladser endte uden ansøgninger trods rekordmange praktiksøgende.

Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

I dag lød hornet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, der markerer panikdagen for journaliststuderende fra hele landet.

Traditionen tro toppede DR Nyheder listen over praktikstederne, der havde modtaget flest ansøgninger, skriver Journalisten. 75 studerende søgte de 11 praktikstillinger i DR.

På en andenplads var Politiken med 53 ansøgninger til fem pladser, mens Berlingske havde fået 51 ansøgninger til fire pladser.

Tidligere på ugen stod det klart, at der vil mangle op mod 100 praktikpladser ved årets første ansættelsesdag, også kaldet Store Matchdag. Det er det højeste antal nogensinde. Forklaringen skal bl.a. findes i, at RUC kommer med 72 studerende, mod de 40 praktikansøgere universitetet normalt har med.

Ikke desto mindre er der fire praktiksteder, der ikke har fået nogen ansøgninger ifølge Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles statistiske opgørelse.

Der mangler op mod 100 praktikpladser 

Panikdagen genopstår i praktiksøgningen

Ny plan for praktiksøgning er på plads 

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs