MediaWatch

Panikdagen genopstår i praktiksøgningen

De største medier er blevet enige om at genindføre panikdagen, selvom den i første omgang blev droppet i den forestående praktiksøgning.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv

I februar blev mediearbejdsgiverne, uddannelsesstederne og Danske Mediestuderende enige om et nyt system for praktiksøgning, som ikke indeholdt en panikdag, eller Store Match dag, som dagen rettelig hedder. Men nu er panikdagen tilbage og bliver en del af praktiksøgningen i april, skriver Journalisten.

Det er en række store medier, DR, Jyllands-Posten, Berlingske, Politiken, Ritzau TV 2 Nyhederne og TV 2's regioner, der er blevet enige om at genindføre panikdagen.

"Vi er blandt de store praktiksteder blevet enige om at optræde ansvarligt. Ellers falder systemet til jorden til ugunst for både studerende og arbejdsgivere. Vi er også blevet enige om at genindføre en panikdag. Det vil sige et bestemt tidspunkt for, hvor man tidligst må indgå bindende aftaler," siger Ulrik Haagerup, der er nyhedsdirektør i DR og var med til mødet mellem de store medier, til Journalisten.

Panikdagen blev pillet ud af praktiksøgningen, da en ny model blev aftalt i februar. Panikdagen bliver ifølge Danske Mediestuderendes Facebook-side afholdt 15. april kl. 14.

Beslutningen om at hive panikdagen tilbage i praktiksøgningen er taget uden om Danske Mediestuderende, og det huer bestemt ikke de studerendes organisation.

"(...) vi finder det både udemokratisk og direkte skadeligt at træffe beslutninger på de studerendes vegne uden om de studerende.
Gentagne evalueringer har nemlig vist, at Store Match Dag er den primære kilde til stress og dårlige praktiksøgningsforløb for de studerende, og vi finder det derfor stærkt problematisk, at medierne alligevel har valgt at genindføre dagen," skriver Danske Mediestuderende på sin Facebook-side.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs