MediaWatch

Panikdagen genopstår i praktiksøgningen

De største medier er blevet enige om at genindføre panikdagen, selvom den i første omgang blev droppet i den forestående praktiksøgning.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv

I februar blev mediearbejdsgiverne, uddannelsesstederne og Danske Mediestuderende enige om et nyt system for praktiksøgning, som ikke indeholdt en panikdag, eller Store Match dag, som dagen rettelig hedder. Men nu er panikdagen tilbage og bliver en del af praktiksøgningen i april, skriver Journalisten.

Det er en række store medier, DR, Jyllands-Posten, Berlingske, Politiken, Ritzau TV 2 Nyhederne og TV 2's regioner, der er blevet enige om at genindføre panikdagen.

"Vi er blandt de store praktiksteder blevet enige om at optræde ansvarligt. Ellers falder systemet til jorden til ugunst for både studerende og arbejdsgivere. Vi er også blevet enige om at genindføre en panikdag. Det vil sige et bestemt tidspunkt for, hvor man tidligst må indgå bindende aftaler," siger Ulrik Haagerup, der er nyhedsdirektør i DR og var med til mødet mellem de store medier, til Journalisten.

Panikdagen blev pillet ud af praktiksøgningen, da en ny model blev aftalt i februar. Panikdagen bliver ifølge Danske Mediestuderendes Facebook-side afholdt 15. april kl. 14.

Beslutningen om at hive panikdagen tilbage i praktiksøgningen er taget uden om Danske Mediestuderende, og det huer bestemt ikke de studerendes organisation.

"(...) vi finder det både udemokratisk og direkte skadeligt at træffe beslutninger på de studerendes vegne uden om de studerende.
Gentagne evalueringer har nemlig vist, at Store Match Dag er den primære kilde til stress og dårlige praktiksøgningsforløb for de studerende, og vi finder det derfor stærkt problematisk, at medierne alligevel har valgt at genindføre dagen," skriver Danske Mediestuderende på sin Facebook-side.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs