MediaWatch

Der mangler op mod 100 praktikpladser

Der er fire dage til panikdagen, og det tegner til, at der kommer til at være næsten 100 flere praktiksøgende end praktikpladser.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv

Fire dage før store matchdag, også kendt som panikdag, er der mangel på praktikpladser. Hvis alle de, der må søge praktik i denne runde, vælger at gøre det, så er der 90-100 praktikpladser i underskud, skriver Journalisten.

"Det er det højeste antal nogensinde, men forklaringen er sådan set ret simpel. De sidste par år er vi blevet reddet af, at RUC er kommet med 10-15 færre studerende end forventet. De plejer at komme med omkring 40 studerende. Nu kommer de med 72, så der har du forskellen," siger Pia Færing, der er praktikkoordinator for landets tre journalistuddannelser, til Journalisten.

Hun siger til Journalisten, at det højere antal praktiksøgende fra RUC bunder i, at flere har valgt at udskyde praktiksøgningen ved tidligere lejligheder.

Pia Færing fortæller videre, at der ved tidligere panikdage har vist sig at mangle færre praktikpladser efter dagen, end det tegnede til på forhånd.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs