MediaWatch

JP dropper to praktikantstillinger efter ansøgere fortrød

To studerende ophævede den forhåndsaftale, de havde lavet med Jyllands-Posten om en praktikplads. Det får nu avisen til at nedlægge stillingerne.

Jyllands-Posten nedlægger to af de 11 praktikantstillinger, avisen havde opslået i forbindelse med denne uges "store matchdag" - bedre kendt som "panikdagen". Det skriver journalisten.dk.

Det sker efter, at to studerende, som Jyllands-Posten havde indgået forhåndsaftaler med om en plads i begyndelsen af ugen, ophævede aftalerne dagen efter.

"Pladserne bliver ikke oprettet igen. Og jeg regner heller ikke med, at de er med næste gang. Jeg synes, det er en konsekvens, vi har behov for," siger Jyllands-Postens chefredaktør Pierre Collignon til journalisten.dk.

Reglerne omkring de to årlige ansættelsesrunder er fra i år lavet om, så praktikstederne kan holde åbent hus for de studerende og indgå forhåndsaftaler om en ansættelse.

Selvom de to studerende ikke formelt har brudt nogen regler i processen, mener Pierre Collignon, at aftalebruddet er så problematisk, at man har valgt at tage den hårde konsekvens og skære i pladserne, der er stor efterspørgsel på fra journalistuddannelserne.

Beslutningen møder ikke stor forståelse hos praktikkoordinator på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Pia Færing. Hun siger til journalisten.dk, at Jyllands-Posten burde være klar over og indforstået med, at de studerende har mulighed for at omgøre deres valg, så længe der er tale om en forhåndsaftale.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs