MediaWatch

Ændringer af Panikdag i støbeskeen

Forhåndsaftaler i gråzonen skal frem i lyset, lyder et af ændringsforslagene.

Foto: Emil Ryge Christoffersen/Polfoto

Ny plan skal stoppe rygterne om fusk på Store Matchdag. Blandt andet må medier nu gerne love en plads til en praktikant på forhånd. Det skriver Journalisten.dk.

Hvis praktikudvalget siger god for det, må praktikstederne forud for Store Matchdag gerne love en studerende en praktikplads – bare aftalen ikke en bindende. Ligeledes må den studerende gerne love at vælge et bestemt praktiksted frem for de andre. Ønsket om ændringerne kommer fra de studerende.

"Store Matchdag bliver nok aldrig en fest for alle, og nogle vil nok fortsat være bekymrede. Men vi håber, at det her kan være med til at afhjælpe nogle af problemerne," siger Mathias Bay Lynggaard, formand for Danske Mediestuderende, til Journalisten.

Et andet ændringsforslag går på, at alle studerende skal være samlet i Journalisthøjskolens aula, også kaldet vandrehallen, når medierne kl. 9.30 må ringe til ansøgere. Forslaget er sendt til skriftlig høring i praktikudvalget, der har en uge til at støtte eller afvise forslaget. Hvis praktikudvalget beslutter at ændre panikdagen, vil ændringen efterfølgende blive evalueret på ny, skriver Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs