MediaWatch

Svenske lokalaviser skærer 130 stillinger

Svensk lokalaviskoncern skal spare over 100 mio. kr., og det får koncernen til at nedlægge et trecifret antal stillinger.

Foto: Colourbox

Svenske Mittmedia, der står bag 28 lokalaviser, skal finde besparelser for 133 mio. svenske kr. (106,8 mio. kr.) inden for to år, og det går hårdt ud over de ansatte, skriver Resume

For at opnå besparelserne nedlægger Mittmedia 130 stillinger, hvoraf 90 er redaktionelle stillinger. Ifølge adm. direktør Thomas Peterssohn sker det for at lave en digital omstillng, siger han til avisen Nerikes Allehanda.

"Det er utopi, at digital vækst skal kompensere for printtabet. Alle aviser kommer til at indstille sig på væsentligt lavere indtægter i fremtiden. Men når også omkostningerne er digitale, kan det stadig være en bæredygtig forretning. Jeg tror, at det sker hurtigere, end mange tror. Allerede i dag taler flere store aviser i Europa om at gå over til en helt digital udgivelse," siger Thomas Peterssohn.

Spareplanen får også betydning for fotografer og redigeringen af aviserne.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere