MediaWatch

Svensk medie dropper læserkommentarer

De svenske lokalaviser i Mittmedia afskaffer kommentarfelterne under artiklerne. 

Foto: Mikkel Khan Tariq/Polfoto/Arkiv

Fra i dag er det slut med at skrive kommentarer under artikler fra en stribe svenske lokalaviser, skriver det svenske fagblad journalisten.se.

"Læserkommentarer har udspillet sin rolle," sagde Daniel Nordstrom, redaktør af Arbetarbladet, der er en af det svenske mediehus Mittmedias 18 lokale aviser.

Ifølge Daniel Nordstrom er det en fælles beslutning i Mittmedia at afskaffe læserkommentarer.

"Sammen med de andre udgivere i Mittmedia, har jeg taget en fælles beslutning. Fra og med 29. december slukkes kommentarfunktionen på arbetarbladet.se og Mittmedias andre sites. Det betyder ikke, at vi lukker dialogen med vores læsere. Vi vælger i stedet at udvikle den og ønsker at fortsætte med at have en åben debat, som medierne i øvrigt altid bør fremme," skriver Daniel Nordstrom i et blogindlæg om beslutningen.

Arbetarbladet ønsker med tiltaget at hæve debatniveauet, som avisen ifølge redaktøren forgæves har forsøgt tidligere ved bl.a. af indføre login og en hårdere moderation af kommentarer, skriver journalisten.se.

Avisen vil i stedet være aktiv på sociale medier og have flere chats til at holde dialogen med læserne i live.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs