MediaWatch

Svensk medie dropper læserkommentarer

De svenske lokalaviser i Mittmedia afskaffer kommentarfelterne under artiklerne.

Mikkel Khan Tariq/Polfoto/Arkiv
Foto: Mikkel Khan Tariq/Polfoto/Arkiv

Fra i dag er det slut med at skrive kommentarer under artikler fra en stribe svenske lokalaviser, skriver det svenske fagblad journalisten.se.

"Læserkommentarer har udspillet sin rolle," sagde Daniel Nordstrom, redaktør af Arbetarbladet, der er en af det svenske mediehus Mittmedias 18 lokale aviser.

Ifølge Daniel Nordstrom er det en fælles beslutning i Mittmedia at afskaffe læserkommentarer.

"Sammen med de andre udgivere i Mittmedia, har jeg taget en fælles beslutning. Fra og med 29. december slukkes kommentarfunktionen på arbetarbladet.se og Mittmedias andre sites. Det betyder ikke, at vi lukker dialogen med vores læsere. Vi vælger i stedet at udvikle den og ønsker at fortsætte med at have en åben debat, som medierne i øvrigt altid bør fremme," skriver Daniel Nordstrom i et blogindlæg om beslutningen.

Arbetarbladet ønsker med tiltaget at hæve debatniveauet, som avisen ifølge redaktøren forgæves har forsøgt tidligere ved bl.a. af indføre login og en hårdere moderation af kommentarer, skriver journalisten.se.

Avisen vil i stedet være aktiv på sociale medier og have flere chats til at holde dialogen med læserne i live.

Forsiden lige nu

DR strammer praksis for godkendelse af bijobberi

I en orienteringsmail, som Jyllands-Posten har set, skriver DR's ledelse, at praksis for godkendelse af bijobberi strammes op. Men de interne regler på området er ikke ændret, siger nyhedsdirektør Sandy French til avisen.

Program om kriseramt fodboldklub vinder journalist-pris

Holdet bag et program, som følger fodboldklubben Randers F.C. på tæt hold, vinder prisen "Årets Sportsjournalist." En pris, hvor også en tv-dokumentar om ludomani i fodboldverdenen og en artikelserie om hjernerystelser i dansk idræt var nomineret.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere